Eks.forb. kursus Excitable celler
Velkommen til det eksamensforberedende kursus i excitable celler, som gennemgår de grundlæggende principper som styrer kroppens nerve- og muskelceller. Mange studerende oplever faget som 2. semesters største udfordring, med de fysiske fænomener som aktionspotentialer, ladningsforskelle og spændingsgrafer. Man kan nemlig ikke bare lære fysikken udenad; den skal forstås. Dermed et kurset tiltænkt den studerende som vil opnå intuitiv forståelse for hvordan excitable celler fungerer. Ved hvert emne gives også kliniske eksempler på hvad som er vigtigt at vide, når man en gang skal ud og arbejde som læge.

Hvordan lagres information i nervesystemet - og hvad er hukommelse?

Hvorfor bliver neuroner stærkere og svagere, alt efter hvor meget man bruger dem?

Hvordan kan hjertets muskulatur pumpe igennem livet, uafhængigt af nervesignaler?

Kurset gennemgår følgende emner:

Nervecellers og gliacellers struktur
Den excitable cellemembrans struktur og funktion, herunder ionkoncentrationer, ionkanaler, hvilemembranpotential, aktionspotential og propagering
Synapsers struktur og funktion
Sensoriske receptorer og kodning af information i nervesystemet
Tværstribet muskulatur, hjertemuskulatur og glat muskulatur
Øvelser og rapporter
Eksamenstræning
For at mestre faget i excitable celler, kræves et systematisk overblik og rigeligt med opgavetræning. Derfor lægger kurset op til udforskende og aktiverende undervisning, med variation mellem tavletegninger, videoer og quizzer. Ved hvert emne flettes eksamensspørgsmål løbende ind i undervisningen, som gør at man ved endt kursus vil være godt rustet til eksamen.

Studietrin: 2
Startdato: 18/11-23
Tilmeldingsfrist: 14/11-23
Sted: FADL kantine
Antal dage: 2
Pris: 150 kr
TILMED DIG